снимка: pixabayСлед като преодолели около 20-30 км от маршрута на маратона

...
снимка: pixabayСлед като преодолели около 20-30 км от маршрута на маратона
Коментари Харесай

Увеличава се броят на загиналите на маратон в Китай

снимка: pixabay

След като преодолели към 20-30 км от маршрута на маратона участниците са били застигнати от градушка, мразовит дъжд и ураганен вятър.

Броят на жертвите при ултрамаратон в северозападната китайска провинция Гансу  се е нараснал до 21 , заяви организация Синхуа.

Състезанието на 100 км започва в събота покрай град Байин. Започна внезапно утежняване на метеорологичните условия. На височинната права на ултрамаратона температурата спадна, градушка заваля дружно с пориви напразно. В 03 часа локално време бегачите оповестиха, че усещат намаляване на телесната си температура.

В резултат на това 151 от 172 участници в ултрамаратона  бяха евакуирани . 700 спасители бяха изпратени на място и проведоха търсене на изчезналите бегачи.

Състоянието на евакуираните участници в ултрамаратона се прави оценка като устойчиво. Осем души са получили леки пострадвания.

По-рано беше обявено, че по време на ултрамаратона в Китай 16 души са починали, а още пет са изчезнали.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР